Biografi

Jeg er født d. 2. maj 1972 og voksede op i bl.a. Galten, Gellerupparken og Hasselager ved Aarhus og fra jeg var fire år i Viby J.

Allerede som tre-fire årig elskede jeg at sidde ved mine forældres bogreol, hvor jeg skrev teksterne fra bogryggene ned på et stykke papir.

Jeg kom på Rosenvangsskolen i Viby og blev senere student fra Marselisborg Gymnasium.

Læsning og skrivning fyldte rigtig meget af min tid som barn og ung, når ellers jeg ikke hang ud i Aarhus Ridehal på Marselis Boulevard.

Ridehallen, som ikke længere eksisterer, var et sted, der var præget af store kontraster.

Der var både folk, som kom fra hjertet af Aarhus midtby, villakvartererne i nærheden eller ude fra landet. Fælles for alle var, at de mødtes om interessen for heste. Her var unge og gamle, rige og fattige … min søster og jeg hørte til den sidste kategori, og vi blev gode til at skaffe os rideture gennem hårdt arbejde i stalden eller ved at hjælpe de velhavende folk, der egentlig ikke havde tid til at holde hest.

Jeg lærte utrolig meget om mennesker i de år.

Selvom heste var min store interesse, var det dog ikke hestebøger, jeg slæbte hjem fra bibliotekerne som barn, men krimier af især Alfred Hitchcock og Agatha Christie, og så læste jeg Lademanns Leksikon fra en ende af, fordi jeg syntes, det var sjovt.

Jeg tilbragte også en hel del af min tid på Viby Folkebibliotek og Hovedbiblioteket i Mølleparken.

Efter nogle år med forskellige jobs i Danmark og Wales efter studentereksamen, hvor jeg overvejede alt fra at blive arkæolog, ornitolog, kosmetolog – eller læse engelsk på universitetet – endte det med, at jeg i 1996 søgte ind på Arkitektskolen i Aarhus og kom ind.

Jeg blev færdig som arkitekt i 2002, men arbejdsløsheden indenfor faget var enorm, og jeg gik i gang med at skrive igen.

Dette foregik meget sent om aftenen og om natten, for jeg var blevet mor til tre og var i færd med at renovere et gammelt hus på Mols.

Her bor jeg den dag i dag, og landskabet i Nationalpark Mols Bjerge har i den grad været med til at forme universet til den første bog, jeg fik udgivet i 2011: Næslandet 1 – Legenden om Querqus Skjoldet.

Jeg er efterfølgende udkommet med Næslandet 2 – Vinterkrigens Ofre (2014), Næslandet 3 – Snedkerens Hemmelighed (2015) og Næslandet 4 – Asaphs Rige (2017). Derudover udkom jeg i 2016 med børnebogsserien Brødre af Blodet, som også er udkommet på britisk engelsk.