Næslandet.dk

Radixfolket

 

Radixfolket er efterkommere af Den Sorte Eg. Deres levetid strækker sig over adskillige århundreder, alt efter hvor højt i hierarkiet, de står.

De er opdelt i flere kategorier, fra de helt primitive, insektlignende krigere, til de højst rangerende, der ser ud som almindelige mennesker.

Sidstnævnte er altid meget smukke, er alle af hankøn og har magiske evner. Deres sande identitet bliver dog afsløret, hvis man fanger et glimt af deres sorte underhud, som kan blive synlig, hvis de mister besindelsen. Afsløringen kan også finde sted, hvis modparten har magiske evner.

Alle Radixfolk er i stand til at ånde under vand og bevæger sig ligeså ubesværet frem her som oppe på land. 

Deres appetit er glubende, når først de får mulighed for at få den stillet, og menneskekød og blod er deres foretrukne fødekilde. 

Nutidens Radixfolk regeres af Lucili Bistorta, der gennem sin lange regeringstid har efterladt sig et bredt spor af død og ødelæggelse. Hun er den eneste Radixkriger af hunkøn og dermed første og eneste datter af Asaph Phobos d. 1. - Radixfolkets stamfader.

Hun styrer folket med hård hånd i den sydøstlige del af Næslandet, hvor hverken kærlighed eller barmhjertighed eksisterer. Det gigantiske slot Aisgard, som ligger på Strigahalvøen, er Radixfolkets højborg.

Lucili er underlagt en forgængelighedsforbandelse, som er nedkaldt over hende af ukendte gerningsmænd. Forbandelsen gør, at hendes krop gennemlever naturens cyklus år for år. Hvert forår spirer hendes krop frem i en kiste med jord. Hun stiger op af den som spæd, blomstrer op i løbet af sommeren til en smuk ung kvinde, men visner til sidst hen og forgår, når vinteren sætter ind.

Særligt betroede krigere placerer derefter hendes jordiske rester i kisten igen og bevogter den tungt vinteren over.

Lucili står bag udviklingen af Laniidae, Jorddragerne, Ballistakrigerne og Radixfolkets omfattende flåde af tangskibe.

De højst rangerende, adelige krigere er halvbrødre til Lucili, og de har alle fremtrædende poster i Radixfolkets enorme krigsapparat.

Ved Lucilis side står Conian Bistorta Torquere. Conian er Lucilis eneste helbror og en af Radixfolkets mest grusomme hærførere. De to er tvillinger, født som alle andre Radixkrigere af en kvinde af Lysfolket - men de eneste, der har samme mor. Mødre til Radixkrigere overlever desuden aldrig fødslen af deres afkom.

Tilfangetagelsen af kvinder af Lysfolket er Radixfolkets eneste mulighed for at føre slægten videre og derigennem udvikle større intelligens og fysisk skønhed. Oprindeligt bestod Radixfolket kun af laverestående, tvekønnede individer, men efter Den Første Krig, hvor de nedbrændte Lysets Eg og tilfangetog et stort antal Lysfolk, påbegyndte de udviklingen af deres eget folk med Asaph Phobos d. 1. i spidsen.

Radixkrigeres fædrene ophav er altid Asaph selv eller højtstående, magikyndige krigere.